Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset vinder Danskernes Idrætspris

12-01-2015

219 idrætsinitiativer blev indstillet af danskerne til prisen, over 40.000 stemte på deres favorit og afgjorde de ni regionale vindere. Herefter blev de tre finalister udvalgt af DIFs bestyrelse, og i går aftes blev det offentliggjort, at det er Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der løber med prisen. Danskernes Idrætspris, der tidligere hed Årets Idrætskommune, er blevet fornyet af e-Boks og DIF og bragt endnu tættere på danskerne ved at give dem muligheden for at være med til hylde de gode, lokale idrætsinitiativer.

- Vi danskere har mere end nogensinde brug for den organiserede idræt – både for vores sundheds skyld men i høj grad også for vores sammenhold. Derfor har vi i e-Boks sammen med Danmarks Idrætsforbund udviklet denne pris, der hylder lokale idrætsinitiativer, som har skabt unikke idrætstilbud for lokale børn og voksne, og som kan inspirere idrætsledere og politikere i hele Danmark, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Engagementet i idrætten er ikke nyt for e-Boks. Virksomheden har både været hovedsponsor for Caroline Wozniacki fra 2009-2014 og før det hovedsponsor for damelandsholdet i håndbold. e-Boks er nuværende sponsor for Team Danmark.

Gode rammer for idrætten skaber et sundere Svendborg

Når det er Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der løber med sejren, skyldes det i høj grad, at de har gjort det nemt og attraktivt for borgerne i Svendborg at dyrke idræt.

- Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset har skabt nogle fantastiske rammer for idrætten, som gør det både nemmere og mere attraktivt for borgerne at bevæge sig – hele livet. SG-Huset er et centralt samlingspunkt, hvor både unge og ældre bevæger sig og møder nye mennesker på tværs af alder, køn og social status. Det er rigtig vigtigt for både sundheden og trivslen i hele kommunen. SG-Huset øger livskvaliteten for rigtig mange lokale og gør det helt enkelt sundere at bo i Svendborg. Det kan og bør være til inspiration for kommuner over hele landet, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset jubler over sejren

Michael Bjørn, der er formand i Svendborg Gymnastikforening, fik overrakt Danskernes Idrætspris i går til SPORT 2014. Prisen har vakt stor begejstring.

- Vi kan slet ikke få armene ned af begejstring. At vinde blandt de mange fantastiske idrætsinitiativer, der har været indstillet til prisen, er en stor ære. Danskernes Idrætspris er et kæmpe skulderklap til alle dem, der har bidraget til at gøre SG-Huset til en realitet samt alle de mennesker, der hver dag er med til at gøre SG-Huset til et attraktivt samlingspunkt. Med 100.000 kr. er der mulighed for at udvikle et nyt idrætstiltag i kommunen, så på den måde kommer Danskernes Idrætspris hele Svendborg til gode, siger Michael Bjørn, formand i Svendborg Gymnastikforening.

Hvilket nyt idrætsinitiativ pengene skal gå til, bestemmer kommunalbestyrelsen i Svendborg.

Overvældet over opbakningen fra danskerne

Danskernes Idrætspris giver alle danskere mulighed for at indstille initiativer til Danskernes Idrætspris og for senere at stemme på deres favoritinitiativ. Det er der rigtig mange, der har benyttet sig af.

- 219 lokale idrætsinitiativer er blevet indstillet til prisen, og over 40.000 danskere har stemt på deres favorit. Det viser en kæmpe opbakning til at udvikle den lokale foreningsidræt. I e-Boks er nytænkning en vigtig del af vores hverdag. Derfor er det oplagt for os at støtte op om de udviklingstiltag, der på en ny måde formår at engagere danskerne i idrætten. Det er Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset et rigtig godt eksempel på, og de har fuldt ud fortjent denne pris, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Danskernes Idrætspris vil blive uddelt næste gang til SPORT 2015 i januar 2016.

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset

SG-Huset i Svendborg er et 5.500 m2 bevægelses- og gymnastikhus med et væld af moderne faciliteter til blandt andet springgymnastik, rytmisk gymnastik, motorik- og bevægelsesarealer samt klatrevægge, fitnesscenter og udendørs parkour- og skaterarealer. De mange muligheder for fysisk aktivitet har givet en markant medlemsfremgang i Svendborg Gymnastikforening og åbnet manges øjne for glæderne ved foreningslivet. Der er blandt andet Open Gym-arrangementer, kombineret lektielæsning og fysisk aktivitet for børn samt styrketræning for seniorer.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk