15-09-2015

Morten Olesen tiltrådte som ny Nordic Market Director hos e-Boks i starten af august. Her fortæller han om sin baggrund – og om forventningerne til det nye job og til samarbejdet med e-Boks kunder. 

Morten Olesen har en baggrund fra IBM, hvor han har ledet en forretningsenhed, som har arbejdet med digitalisering af forretningsprocesser hos kunder i hele Norden. Han har deltaget i samarbejdsprojekter med førende danske banker og andre store virksomheder. I starten af august tiltrådte han hos e-Boks.

I løbet af de første uger i sit nye job har Morten Olesen allerede været rundt og møde en række kunder og distributører.  Senest har han været i Norge for at mødes med samarbejdspartnere der. Erfaringen fra branchen giver et godt udgangspunkt for også at møde og forstå e-Boks kunder, fortæller han:

 - Min baggrund i branchen har givet mig en forståelse af markedet, en viden om kundernes dagligdag og især en indsigt i, hvad kunderne ønsker at opnå med deres digitale processer. Jeg ser rollen som Nordic Market Director som meget bred. Det handler om at binde salg, marketing og leverance sammen, så der bliver en klar sammenhæng fra den kommunikation, som e-Boks selv laver, over selve det løsningsmæssige og til det, som partnere og distributører leverer. 

Skab succes gennem digitalisering

Morten Olesen skal samarbejde med både private og offentlige kunder, og tendenserne i det private og det offentlige har mange lighedspunkter, fremhæver han:

- I Danmark er hele den offentlige digitalisering og kommunikation fra myndighederne langt fremme, og man rykker fortsat fremad, for at det offentlige skal blive mere effektivt og levere en bedre service. Her kommer e-Boks blandt andet ind som leverandør af næste generation af Digital Post. Samtidig har vi det private marked, som egentlig er en total spejling af det offentlige, for udfordringen og opgaven er helt parallel: Det handler om at finde ud af, hvor mange af de processer, der kører manuelt og på papir, som vi kan digitalisere, siger Morten Olesen.

Der, hvor e-Boks står i dag, handler kommunikationen med kunderne i mindre og mindre grad om tekniske løsninger, og mere og mere om forretningsindsigt. Det er vigtigt at kunne forstå eksempelvis en banks processer ved onboarding af nye kunder, hvis e-Boks skal understøtte kundens digitalisering og optimere arbejdsgangene.

- Langt de fleste større virksomheder i Danmark har taget e-Boks-konceptet til sig. Nu er der en ny dialog og modning med kunderne, som handler om, hvordan vi kan skabe mere værdi for kunden gennem andre og flere digitale leverancer. Vi er gået fra kun at være den digitale postboks til at komme højere op i værdikæden hos vores samarbejdsvirksomheder. I sidste ende handler det om at skabe succesfuld digitalisering hos kunderne og hjælpe dem med at løse deres kerneopgave mere effektivt. Hvis kunderne får succes på baggrund af det, vi leverer, så er vi lykkedes, slutter Morten Olesen.