Ny e-Boks – også under motorhjelmen

11-09-2014

Midt i august måned blev ny e-Boks frigivet. Både design og funktion har gennemgået en synlig opgradering. Men også den bagvedliggende arkitektur er gennemgribende fornyet.

De brugere, der siden midt i august har logget på e-Boks, er blevet mødt af en ny og mere moderne brugerflade, hvor det er blevet lettere at navigere rundt. Afsendervirksomhederne har samtidig fået en tydeligere eksponering, dels fordi der nu er mulighed for at sætte et logo på den post, der udsendes, og dels fordi en ny funktion i indbakken gør det muligt af få vist posten sorteret efter afsendere.

Mindre synligt er det, at der bagved det nye look og den nye funktionalitet også ligger store tekniske forbedringer. En ny bagvedliggende it-arkitektur skal fremtidssikre e-Boks, fortæller Erik Abildgaard Knudsen, Nordic Product Director i e-Boks:

”Vi har implementeret en ny lagdelt arkitektur, der gør, at e-Boks fremover kan videreudvikles på en moderne platform, med hurtigere udviklingstid og lavere omkostninger til følge,” fortæller han.

Nem implementering på tværs af portaler

Brugergrænsefladen styres fremover af forretningsregler i servicelaget, som deles på tværs af e-Boks forskellige applikationer. Nye funktioner og regler kan dermed implementeres på tværs af alle løsninger på én gang, og ikke som hidtil ved mange individuelle tilretninger.

”Vi vil nu gradvis omlægge vores øvrige løsninger på de forskellige portaler til denne arkitektur. Det vil give os et udviklingsmiljø og et servicelag, som alle applikationer deler, hvilket er en fordel, når der fremover skal opgraderes,” forklarer Erik Abildgaard Knudsen.

Oveni dette har e-Boks arbejdet med en struktureret dokumentation på den nye løsning, som sammen med forbedrede udviklingsprocesser og nye værktøjer skal gøre det sikrere og lettere at udvikle fremover.

”Vi har løbende implementeret og forbedret vores udviklingsprocesser, vores dokumentation og de udviklings- og testværktøjer, der skal bruges fremover på den nye platform. Det vil give en mere effektiv drift af e-Boks i fremtiden,” siger Erik Abildgaard Knudsen.

Teknikken er grundlaget for at nå brugeren

Der er blevet lagt mange udviklingsressourcer i arbejdet med fornyelse af infrastrukturen. Men selvom teknikken har haft en afgørende betydning for ny e-Boks, er det i sidste ende ikke teknologi, det handler om.

”Hele tanken bag e-Boks er at tilbyde nye muligheder for interaktion mellem virksomheder og brugere i en forandret virkelighed, hvor digital dialog erstatter den måde, vi hidtil har kommunikeret. Virksomhederne står over for en ny udfordring, hvor de skal skabe og fastholde relationer til kunder, som de kun møder virtuelt. Her kan vi – med udgangspunkt i teknologien – give afsenderne et bud på en løsning, der understøtter dialogen og bygger loyalitet,” slutter Erik Abildgaard Knudsen.