30-03-2016

Digitaliseringen har gjort det nemt at sende og modtage elektroniske fakturaer, men det skal også være enkelt for brugerne at betale regninger, som modtages i e-Boks. Derfor står en ny betalingsmulighed klar fra sommeren 2016.

betal-direkte-e-boks.jpg

 

I Danmark bliver der hvert år udstedt cirka 100 millioner fakturaer, og flere millioner af dem kommer ud til modtagerne via e-Boks. I dag skal brugerne ud af e-Boks og over i et andet system – typisk deres netbank – når selve betalingen skal laves, men fra sommeren 2016 bliver det meget nemmere.

Ifølge Thomas Fjeldberg, Director of Business Development hos e-Boks, vil den kommende løsning medvirke til at virksomhederne oftere modtager betaling til rette tid.

"Jeg tror, at en del brugere har oplevet at få en faktura tilsendt digitalt, men efterfølgende glemte at reagere på den, fordi de skal over og betale den i et andet system. Den nye betalingsmulighed vil gøre det nemt for e-Boks-brugere at betale fakturaer med det samme," forklarer Thomas Fjeldberg og fortsætter:

"Det konkrete udbytte bliver, at vores brugere får et nemt overblik. Vi kan skabe et intelligent system, hvor betalinger meldes klar, når de er ekspederet, eller hvor vi automatisk kan påminde om udestående betalinger, inden de bliver til rykkere. Virksomhederne får glade kunder, og samtidig får de hurtigere deres betaling ind og skal bruge mindre tid på rykkere."

Betaling via e-Boks vil være særlig relevant for virksomheder, der ikke har så langvarige relationer til deres kunder. Her er brug af Betalingsservice nemlig mindre udbredt. Løsningen er også til gavn for brancher med mange nye forretningsforhold, eksempelvis telebranchen, hvor en del brugere skifter leverandør ofte.

Stor efterspørgsel i Norden

Betalingsløsningen forventes klar fra sommeren 2016 og vil blive introduceret løbende i både Danmark, Norge og Sverige.

"Der er stor forskel på den måde, brugerne betaler regninger på i Norden. I Danmark er Betalingsservice meget udbredt, mens det i Norge og Sverige er meget mere almindeligt at betale sine regninger på anden vis. Den forskellighed vil kun løsningen endnu mere relevant hos vores nordiske naboer," slutter Thomas Fjeldberg.